SMISKSAJTEN Om killar som får smisk av killar 
| Start | Aktuellt | Noveller | FAQ | Länkar | E-mail |


Min första risbastu


När pappa och mamma skilde sig, fick jag flytta med pappa till hans nya kvinna, medan min syster följde med mamma. Min styvmor Marie-Louise var mycket sträng och förespråkade aga. Både jag och min syster brukade få smisk av våra föräldrar när vi varit olydiga, men mycket sällan på bara stjärten och aldrig med ris. Det ville Marie-Louise ändra på.

En dag hörde jag henne tala med pappa, när jag tjuvlyssnade bakom en dörr. ”Men nu när Erik börjar bli större så måste du bli strängare.” Jag hörde pappa svara undvikande, men Marie-Louise gav sig inte. ”Aga är nyttigt för honom. Du tjänar inte på att vara släpphänt.” Jag fick inte höra fortsättningen, för pappa stängde dörren, men några dagar senare visade sig resultatet.

Vid middagen vände sig Marie-Louise till mig. ”Pappa har någonting han vill säga dig!” Hon såg uppfordrande på honom. Pappa harklade sig. ”Ja, vi har kommit fram till att det ska bli ändring här, från och med nu när du är olydig, läser läxorna dåligt, kommer hem med anmärkning från skolan eller bryter mot andra regler här hemma, så kommer du att straffas strängt.” Marie-Louise föll in. ”Du kommer att fostras på samma sätt som min far gjorde med mig, bara ändå strängare!” Hon såg på pappa igen. Han reste sig upp från stolen och gick bort till diskbänken. När han kom tillbaka höll han ett björkris i handen. ”Du vet väl vad det där är?” Frågade Marie-Louise. ”Jaa…!” ”Svara ordentligt! … Nå vad är det?” ”Ett… ris.” ”Och vad använder man det till?” Jag såg ned i bordet. ”Det får olydiga gossar som du smaka på stjärten!” Jag kände hur jag rodnade.

”Nu kommer pappa att ge dig smäll med riset.” ”Kan jag inte få slippa.” Bad jag med gråten i halsen. ”Nej, det här är för att visa vad som händer om du är olydig. Res dig upp!” Jag kände mig yr av rädsla när jag reste mig. Pappa hade undertiden skjutit ut stolen och satt sig till rätta. ”Erik kom hit!” Jag ställde mig framför honom. ”Du vet att det här är för ditt eget bästa, eller hur?” Jag svalde gråten och nickade. ”Dra ned byxorna!” Jag tvekade ett ögonblick. Marie-Louise hade också rest sig, gick fram till mig och tog mig hårt i örat. ”Inga konster nu, ned med byxorna!” Jag öppnade snyftande livremmen, knäppte upp byxorna, drog ned dragkedjan och lät byxorna falla till fötterna. Efter det tog jag ett steg framåt mot pappa och väntade på att han skulle säga åt mig att lägga mig över hans knän.

”Och så kalsongerna!” Jag kände hur jag blev alldeles kall. Det var länge sedan jag hade fått smisk på bara stjärten. Det var illa nog med pappa, men att Marie-Louise skulle se på var värst. Jag vädjade igen. ”Kan jag inte få ha kalsongerna på, snälla.” Marie-Louise fnyste. ”Risbastu ska alltid utdelas på bara stjärten, så att det svider ordentligt i rumpan. Ned med kalsongerna bara och fort ska det gå! Vi väntar!” Jag förde hulkande ned kalsongerna till knävecken, men Marie-Louise var inte nöjd. Hon böjde sig fram och drog med ett snabbt ryck ned underbyxorna till fötterna. ”Vi vill inte att byxorna ska vara i vägen för riset, eller hur!” ”Lägg dig över mina knän.” Befallde pappa. Jag lade mig till rätta och han sköt mig framåt, så att stjärten lyftes upp mot riset.

Han höjde armen och lät björkriset rappa ned över ena skinkan. Först kände jag ingenting, men sedan kom svedan, samtidigt som nästa rapp träffade nästan på samma ställe. Jag ryckte till och började skruva på mig, medan svedan i takt med pappas allt snabbare och hårdare risning, spred sig över nederdelen av ryggen, stjärten, och överdelen av låren. ”AOUU…NEEJ… AJJ…SLUTA…” Skrek jag, medan tårarna började rinna och stjärten kändes som den gneds med nässlor. Jag hörde Marie-Louise röst full av skadeglädje. ”Så där ja, nu får du smaka riset på bara stjärten. Det var inte en dag för tidigt för en bortskämd gosse som du.” Så vänd till pappa: ”Slå hårdare, det ska kännas ordentligt, när stjärten är riktigt rödstrimmig då slår du tillräckligt hårt.” Hon satte sig på huk vid mina fötter och tog ett fast grepp om benen, så att jag inte skulle kunna sparka. Pappa slog hårdare och snabbare, KLATSCH, KLATSCH, KLATSCH och jag skrek rätt ut av smärtan. Hela rumpan protesterade, men han var inte klar på långa vägar. Varje gång han gjorde ett uppehåll och jag trodde att han tyckte att jag fått nog, uppmuntrade Marie-Louise honom att fortsätta.

När han äntligen slutade kändes stjärten som ett öppet sår. ”Ställ dig i skamvrån!” Sa Marie-Louise strängt. ”Där kan du stå och tänka över dina synder!” Jag ville dra upp kalsongerna, men Marie-Louise tog mig i örat igen. ”Låt byxorna vara nere. Rör du dom en gång till så får du plocka ett nytt ris och sedan börjar pappa om igen!” Hon ledde mig till skamvrån, fortfarande med ett fast grepp om örat. Där fick jag stå ungefär en halvtimme. Till sist fick jag be om förlåtelse för att jag varit olydig och tacka pappa för agan.

På kvällen var stjärten alldeles blåslagen och så öm att jag måste ligga på mage.

Det här var bara det första av många kok stryk. För minsta förseelse åkte byxor och kalsonger ned och sedan blev det risbastu. Pappa agade mest på lördagar, sedan mitt syndaregister för veckan lästs upp, medan Marie-Louise tog hand om ”försyndelserna” under själva veckan. Ofta väntade hon på mig med björkriset i högsta hugg, när jag kom från skolan. Så ned med byxor och kalsonger. Hon höll mig framåtböjd runt midjan och ”risade” obarmhärtigt de nakna skinkorna, medan jag skrek i högan sky.

Marie-Louise och pappa fortsatte att aga mig långt upp i tonåren, men då också med livrem, rotting och björkspö. Den sista rottingagan fick jag några dagar innan jag skulle fylla 18, den sista risbastun vid 17 – och fortfarande på BARA STJÄRTEN!

Michael


Fler smisknoveller av Michael.| Senaste uppdateringar | FAQ | E-mail | Skicka in en novell |
Copyright © Smisksajten & novellförfattarna 2000 - 2012.